AffaldPlus’ primære skrifttype er Roboto suppleret med Roboto Slab og Roboto Condensed. Roboto er en moderne og stram skrifttype, der stadig er læsevenlig. Herudover er det en Google Font, som gør, at den kan bruges bredt og vil blive afkodet korrekt og uproblematisk i langt de fleste tilfælde.

Se og download de tre Google-skrifter her: Roboto, Roboto Condensed og Roboto Slab   

Roboto

Roboto er den primære skrifttype, og den bruges som udgangspunkt til alt – både på print og digitalt. Varianterne Bold, Italic og Bold-Italic er, udover Regular, de mest benyttede.

Roboto Slab

Roboto Slab har seriffer (fødder) og bruges primært til overskrifter.

Roboto Condensed

Varianten er, som navnet siger, ”sammenpresset” og dermed god til fx billedtekster, boks-tekst og noter. Altså steder hvor pladsen er knap og teksterne korte.

Futura Medium

Som det eneste sted bruger vi Futura Medium til fraktionsskilte. Det skyldes, at vi følger det nationale piktogramsystem udviklet af Dansk Affaldsforening og heri er Futura Medium den bærende skrifttype.

Særligt til AffaldPlus-medarbejdere
Selvom Roboto-skrifttypen i langt de fleste tilfælde vil blive afkodet korrekt og uproblematisk af modtageren, så skal alle dokumenter ud af huset være gemt som pdf inden udsendelse.

Alle medarbejdere har fået installeret:

  • Roboto Regular
  • Roboto Bold
  • Roboto Italic
  • Roboto Bold-italic
  • Roboto Slab Regular
  • Roboto Slab Bold

Ovenstående bør dække behovet hos 95 % af AffaldPlus’ medarbejdere, men har man brug for yderligere skrifttypevarianter, så tag fat i kommunikationsafdelingen.